Chlebík s mrkvou
210
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
12
dl
chlebová múka
25
g
droždie
200
g
mrkva
2
KL
kurkuma
2
PL
olivový olej
5
dl
vlažná voda
1
PL
hrubozrnná soľ
Ďalej
1
ks
vaječný žĺtok
múka na posypanie
tuk na vymastenie
postup
1.
Vo vlažnej vode rozdrobíme droždie. Zmiešame soľ a múku. Na strúhadle postrúhame mrkvu a vmiešame ju do vody s droždím aj spolu s kurkumou a olejom. Ešte prisypeme soľ s múkou a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste minimálne na 40 minút, teda kým dvojnásobne nenakysne.
2.
Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Potom cesto premiesime, rozdelíme na 2 diely a vložíme ich do foriem. Potom ich necháme ešte kysnúť 40 minút a potom ich potrieme rozšľahaným vajcom s vodou. Pečieme pri teplote 200°C.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.