Ovsené placky zo Švédska
15
porcií
102
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kocka
droždie
1/2
dl
olej
1/2
PL
soľ
5
dl
mlieko
3
dl
ovsené vločky
9
dl
hladká múka
1
PL
krupicový cukor
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Do misky dáme ovsené vločky a zalejeme ich teplým mliekom. Potom ich necháme vychladnúť na teplotu 37°C. Rozdrobené droždie pridáme do mlieka a zamiešame, aby sa celkom rozpustilo. Potom prilejeme ešte olej a pridáme cukor, soľ a väčšiu časť múky. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme zakryté kysnúť aspoň 40 minút na teplom mieste.
2.
Na pomúčenej pracovnej doske prepracujeme cesto a rozdelíme ho na 15 častí, pri čom z každej vytvoríme placku, ktorá by mala mať priemer minimálne 12 cm.
3.
Takto pripravené placky rozložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie, popicháme ich vidličkou, zakryjeme a necháme kysnúť aspoň 20 minút. Potom ich potrieme vyšľahaným vajcom. Budeme ich piecť pri teplote 250°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.