Bourbonovo-pomarančová veľkonočná šunka
ingrediencie
postup
V strednej mise premiešajte marmeládu, javorový sirup, bourbon (alebo tmavý rum), horčicu, dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
Predhrejte rúru na 160°C. Plech pokryte alobalom, pokvapkajte olivovým olejom potrite. Šunku, ktorú zbavíme kože a prebytočného tuku položíme do stredu plechu. Natrieme ju polovicou marmeládového dressingu. ZVOĽNA PRIKRYJEME ALOBALOM Z VRCHU, ALE AJ PO STRANÁCH a dáme do rúry, nie úplne dole, ale nižšie.
Počítajte nejakých 40 minút na kg šunky, to máme cca 160 minút na 4kg šunku. Raz za čas skontrolujte. Potom vyberieme, teplotu rúry zvýšime na 200°C. Odstránime alobal zo strán a z vrchu šunky. Potrieme pár lyžicami marmeládovým dressingom, tak aby nám vyšlo na ďalšie. Dáme späť do rúry a po 5 minúte potierame dresinggom. Potom po 10tej. Je potrebné aby ste to starostlivo sledovali, aby sa dressing nepripálil. Ak to všetko zvládnete a ustriehnete, máte vyhrané! Držím palce. Dobrú chuť !
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.