Pridať recept

Polievané koláčiky

28
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

25 g
kukuričná múka
50 g
práškový cukor
1 KL
mandľová esencia
100 g
maslo
150 g
hladká múka

Poleva

100 g
práškový cukor
potravinárske farbivo
cukrová posýpka

postup

1.
Do misky dáme múku a kukuričnú múku a maslo (margarín). Rukami maslo v múke rozdrobíme, až kým nevznikne jemná posýpka. Potom pridáme mandľovú esenciu, práškový cukor a vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ho na 10 minút do mrazničky.
 
2.
Potom cesto vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Tie rozložíme na plech a pečieme ich pri teplote 180°C, až kým nebudú zlatisté. Koláčiky preložíme z plechu na mriežku, kde ich necháme vychladnúť.
3.
Hustú polevu vytvoríme, ak zmiešame práškový cukor spolu s 2 lyžičkami vody. S potravinárskym farbivom zmiešame polovicu cukru, aby sme získali ružovú polevu. Druhá polovica môže zostať biela, ale aj nemusí. Potom každý koláčik potrieme polevou a ozdobíme ich cukrovou posýpkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať