Pridať recept

Sunquicková veľkonočná torta

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
7 PL
kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
2 PL
olej
2 PL
kakao
1/2 KL
prášok do pečiva

Roláda

5 ks
vajce
7 PL
kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1/2 KL
prášok do pečiva
100 g
marhuľový lekvár

Sunquickový sirup

125 ml
sunquick
125 ml
voda

Plnka

500 ml
mlieko
4 PL
solamyl
1 ks
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor
300 g
maslo
1 PL
um

Na povrch

100 g
kokosová múčka

postup

1.
Korpus: bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu, olej, kakao. Upečieme v tortovej forme /moja mala priemer 23 cm/ a necháme vychladnúť.
 
2.
Roláda: bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu a upečieme na papieri na pečenie. Necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí papier odstránime, roládu rozvinieme a natrieme marhuľovým levárom. Znovu zrolujeme a pokrájame asi na 1,5 cm rolády.
3.
Plnka: v troche mlieka rozmiešame solamyl, vlejeme ho do zvyšného vriaceho mlieka s vanilkovým cukrom a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a um. Vymiešame na hladký krém.
4.
Sunquickový sirup si pripravíme tak, že sunquick zmiešame s vodou, môže sa pridať aj trochu umu.
5.
Korpus prekrojíme na polovicu, natrieme jednu tretinu plnky, na ktorú poukladáme nakrájanú roládu. Roládu polejeme pripraveným sirupom. Znovu natrieme jednu tretinu plnky a priložíme druhú časť korpusu. Zvyškom plnky natrieme celú tortu.
6.
Povrch som ozdobila prifarbenou kokosovou múčkou, boky bielou a ozdobila veľkonočnými dobrotami. /kokosovú múčku som si pripravila tak, že vo vode som rozpustila zelené potravinárske farbivo a zamiešala kokosovú múčku podľa potreby/. Dobrú chuť!
Sunquicková veľkonočná torta
Sunquicková veľkonočná torta
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...