Pridať recept

Mexická pizza

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

1 PL
olej
1 KL
soľ
6 dl
hladká múka
2 dl
voda
25 g
droždie

Plnka

300 g
mleté hovädzie mäso
1 KL
mexické korenie
1 PL
maslo
1 KL
soľ
1 KL
oregano
1 strúčik
cesnaku
1 ks
zelená paprika
1/2 dl
paradajkový pretlak
1 ks
červená cibuľa
4 dl
strúhaný syr

postup

1.
Korpus: Vodu ohrejeme, aby bola vlažná, teda na teplotu 37°C. Rozdrobíme v miske droždie a zalejeme ho troškou vody a miešame, až kým sa celkom nerozpustí. Následne prilejeme aj zvyšnú vodu, olej a pridáme takmer všetku múku a soľ. Zo surovín spracujeme cesto a zakryjeme ho utierkou, aby vykyslo. Na teplom mieste ho necháme približne 40 minút.
 
2.
Plnka: Mäso opečieme na masle (margarín), následne pridáme mexické korenie, soľ, oregáno a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame.
3.
Prstami rozprestrieme cesto, prípade ho vyvaľkáme, ale aby nám vznikol kruh. Potrieme ho paradajkovým pretlakom, na ktorý nanesieme mäsovú plnku.
4.
Očistíme papriku a nakrájame ju na tenké prúžky. Takisto cibuľu nakrájame. Obe rozložme na pizzu a nazáver ju poriadne posypeme syrom. Budeme takto pripravenú pizzu piecť pri teplote 250°C na strednej priečke rúry približne 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...