Pridať recept

Koláč s kuracím mäsom

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

125 g
maslo
20 g
maslo na vymastenie
500 g
hladká múka
5 ks
vajce
soľ

Plnka

1,5 dl
mlieko
4 ks
kuracie rezne
hrstí
strúhanka
2 ks
šalotka
4 PL
petržlenová vňať
3 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
korenie štvorfarebné
80 g
mleté mäso

postup

1.
Cesto: múku nasypeme do väčšej misky a v strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme 3 šľahané vajcia so soľou. Tieto suroviny premiešame a zamiešame postupne rozdrobené maslo a dve polievkové lyžice vody. Cesto rozdelíme na 2 bochníky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu odpočívať do chladničky.
 
2.
V pare uvaríme kuracie rezne, čo trvá približne 25 minút. V polovici času varu ich obrátime. Potom namočíme strúhanku do mlieka.
3.
Kuracie mäso, ktoré sa nám medzi časom uvarilo nakrájame na kúsky a rozmixujeme s cesnakom, šalotkou a petržlenovou vňaťou. Všetko vložíme do misky a pridáme mleté mäso, strúhanku s mliekom, štvorfarebné korenie, čierne korenie, soľ a 1 vajce. Všetko dôsledne premiešame.
4.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru kruhu s hrúbkou asi 3 mm. Maslom vymažeme formu a vtlačíme do nej cesto, na ktoré nanesieme mäsovú plnku.
5.
Priklopíme druhú časť cesta a okraje poriadne popritláčame. Povrch riadne ponatierame rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C približne pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...