Pridať recept

Koláčiky s tuniakom

6
porcií
125
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

60 g
maslo
7 PL
voda
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
300 g
hladká múka
4 PL
extra panenský olivový olej
soľ

Plnka

3 ks
uvarené vajce natvrdo
2 PL
kapary
250 g
tuniak
1 zväzok
petržlenová vňať
4 PL
sherry
1 dl
smotana na varenie
soľ
čierne korenie

postup

1.
Múku preosejeme so soľou do misky, kde v strede urobíme jamku a do nej prilejeme 6 - 7 lyžíc vody, celé vajce a pridáme aj maslo, ktoré je nakrájané na kúsky. Z týchto surovín spracujeme cesto, ktoré by malo byť hladké a vláčne. Vytvarujeme z neho bochník a zabalíme ho potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke ma 1 hodinu.
 
2.
Plnka: Tuniaka, ktorý je naložený v olivovom oleji, najskôr zbavíme od prebytočného oleja a roztlačíme ho vidličkou. Umyjeme petržlenovú vňať, potom ju osušíme a nakrájame.
3.
Vajcia olúpime, nakrájame na jemno a pridáme pokrájané kapary, petržlen, smotanu a sherry. Potom okoreníme a osolíme. Zapekacie misky vymažeme olejom a mali by mať priemer približne 10 cm.
4.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrojíme z neho 6 koliesok (priemer 12 cm) a 6 koliesok s priemerom 10 cm. Väčšie kolieska vložíme do misiek a na ne rozložíme plnku. Potom ich prekryjeme menšími kolieskami. Na koniec ich potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 250°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať