Quiche s lososom
6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
125
g
maslo
3
PL
studená voda
2
štipky
prášok do pečiva
3
dl
hladká múka
1
štipka
soľ
Plnka
150
g
údený losos
250
g
losos
2
ks
pór
100
g
čedar
1
PL
maslo
3
ks
vajce
1
dl
smotana
2
dl
mlieko
2
štipky
biele korenie
1/2
KL
soľ
hrstí
pažitka
postup
1.
Cesto: Do múky so soľou a práškom do pečiva zamiešame maslo (margarín). Prilejeme vodu a rýchlo vypracujeme cesto. vyvaľkáme z neho kruh a dáme ho do formy s priemerom 28 cm. Forma by mala byť nízka. Cesto na dne, ale aj po okrajoch dôsledne popritláčame. Môžeme samotné okraje upevniť alobalom, aby dostatočne držali pri pečení. Budeme tento korpus piecť pri teplote 225°C približne 10 minút.
2.
Plnka: Do solenej vody dáme čerstvého lososa a povaríme ho 8 minút, potom ho necháme vychladnúť. Potom uvareného, ale aj údeného lososa natrháme prípadne nakrájame na menšie časti. Pór nakrájame. Rozpustíme maslo v panvici a pridáme pór, aby zmäkol.
3.
S údeným lososom zmiešame pór a pridáme aj varenú rybu. Na tenké prúžky nakrájame na syr. Pórkovou zmesou s lososom naplníme korpus a na vrch rozložíme syr.
4.
Pažítku nasekáme. Mlieko, vajca a smotanu osolíme, okoreníme a dobre premiešame. vmiešame pažítku a celú túto zmes nalejeme na quiche. Takto pripravený koláč pečieme pri teplote 225°C 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.