Boršč
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
bravčové pliecko
150
g
zemiaky
80
g
čerstvý špenát
1
ks
červená repa
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
PL
múka
podľa chuti
čierne korenie
1
ks
petržlen
1
ks
uvarené vajce natvrdo
1
ks
bobkový list
soľ
kôpor
cibuľová vňať
kyslá smotana
postup
1.
Pliecko spolu s vopred ošúpanou červenou repou uvaríme domäkka.
2.
Na masle speníme pokrájanú cibuľu s koreňovou zeleninou, prilejeme vývar, vložíme pokrájané zemiaky a varíme asi 1/4 hodiny.
3.
Potom pridáme posekaný špenát, ktorý sme predtým obarili vriacou vodou. Ochutíme zrnkami čierneho korenia, bobkovým listom a soľou, posypeme múkou a ešte chvíľu varíme.
4.
Do taniera vložíme kúsky mäsa, vajce pokrájané na osminy, posekaný kôpor, zalejeme polievkou a pridáme lyžicu smotany.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.