Pridať recept

Boršč

ingrediencie

250 g
bravčové pliecko
150 g
zemiaky
80 g
čerstvý špenát
1 ks
červená repa
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 PL
múka
podľa chuti
čierne korenie
1 ks
petržlen
1 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
bobkový list
soľ
kôpor
cibuľová vňať
kyslá smotana

postup

1.
Pliecko spolu s vopred ošúpanou červenou repou uvaríme domäkka.
 
2.
Na masle speníme pokrájanú cibuľu s koreňovou zeleninou, prilejeme vývar, vložíme pokrájané zemiaky a varíme asi 1/4 hodiny.
3.
Potom pridáme posekaný špenát, ktorý sme predtým obarili vriacou vodou. Ochutíme zrnkami čierneho korenia, bobkovým listom a soľou, posypeme múkou a ešte chvíľu varíme.
4.
Do taniera vložíme kúsky mäsa, vajce pokrájané na osminy, posekaný kôpor, zalejeme polievkou a pridáme lyžicu smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Ruska kuchyna
Ruská kuchyňa
Najväčšia krajina sveta je nám všetkým dobre známa nie len vďaka politickému vplyvu, ktorý ďaleko presahuje...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...