Pridať recept

Veľkonočný veniec

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
250 ml
smotana na varenie
2 PL
mlieko
60 g
lúpané mandle
50 g
cukríky gumové
20 g
droždie
2 štipky
soľ
50 g
roztopené maslo
1 PL
hrozienka
2 PL
marhuľový džem
2 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Z kvasníc vlažnej smotany trocha cukru spravíme kvások. Do múky dáme kvások,vajcia, rozpustené maslo, štipku soli, ostatný cukor.
 
2.
Vypracujeme vláčne cesto, poprášime ho troškou múky a necháme na teplom mieste nakysnúť asi 30min. Potom zapracujeme hrozienka a posekané mandle (mandlové lupienky) necháme ešte 40min. kysnúť.
3.
Cesto rozdelíme na 4 bochníčky z každého vyvaľkáme dlhý valček, zapletieme a stočíme do tvaru venca dáme na vymastený plech a necháme 20min. podkysnúť.
4.
Na dve miesta vedľa seba dáme uvarené neošupané vajcia a dobre ich pritlačíme s nimi aj upečieme. Potom potrieme 2lyž.mlieka a upečieme dáme preč vajcia a na to miesto dáme kraslice, horúci potrieme džemom zmiešaným s 1 lyžicou vody a ozdobíme jojo cukríkmi malina.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...