Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Savariny s ovocím

gurmanka
gurmanka
12
porcií
52
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
maslo
1/2 KL
soľ
350 g
múka
125 ml
mlieko
30 g
droždie
3 PL
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vajce
trochu
tuk na vymastenie

Zálievka a plnka

150 g
cukor
125 ml
biele víno
60 ml
rum
5 PL
marhuľový lekvár
300 ml
šľahačková smotana
250 g
lesné ovocie

postup

1.
Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Tekutinu ohrejeme asi na 30°C aby droždie mohlo kvasiť. Cesto miesime rukami 5-10 minút a udierame ho o dosku, aby bolo dostatočne pružné. Pritom pridávame iba toľko tekutiny alebo múky navyše, aby sa cesto prestalo lepiť a bolo príjemne mäkké.
2.
Cesto dáme vykysnúť do misy, prikryjeme utierkou a uložíme na teplé miesto. Dve formy starostlivo vymastíme. Dáme do nich cesto a opäť necháme kysnúť, kým nedosiahne takmer po okraj.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C. Pečieme 18-22 minút. Asi 3 minúty po dopečení tortu vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4.
Na druhý deň prevaríme 250 ml vody so 125 g cukru, pridáme víno a rum. Pečivo niekoľkokrát prepichneme, dáme opäť do foriem a postupne necháme nasiakať zálievkou. Savariny necháme ešte 5 minút odstáť, potom ich vyklopíme.
5.
Marhuľový lekvár pretlačíme cez sito a potrieme ním savariny. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku s 25 g cukru a nastriekame okolo vencov. Ovocie očistíme a s trochou šľahačky dáme do stredu každého venca.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...