Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Sladké volské oká - čokomisky s tvarohovou plnou

domi4199
domi4199
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
čokoláda
20 g
stužený tuk
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
150 g
jemný tvaroh
trochu
vaječný likér

postup

1.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s Cerou. Necháme vychladnúť. Medzitým si poháre / v tvare vajíčka, napr. vínové / vystelieme celofánom. Do pohára nalejeme polotuhú čokoládu a otáčane s pohárom, aby čokoláda stuhla po okrajoch. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Veľmi opatrne vytiahneme z pohára celofán a stiahneme ho aj z čokolády.
2.
Duté čokoládové vajíčka naplníme vymiešaným tvarohom s cukrom a do stredu nalejeme trochu vaječného likéru.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
901
23.3.2013 19:26 | |
+3 -2
Ak chceš naozaj dobrú čokoládu, zabudni na ceru. Horká čokoláda sa spracúva takto: Čokoládu pred rozpustením nasekaj na čo najmenšie kúsky. 2 tretiny nasekanej čokolády roztop nad parou (pozor, aby sa para nedostala do hrnca). Hrniec s čokoládou odstav z pary, prisyp zvyšok čokolády a miešaj kým sa celkom neroztopí. Čokoláda ostane lesklá a pri dotyku sa hneď nebude lepiť na prsty a roztápať.
MariaTheresa111
29.3.2013 03:57 | |
+2 -1
mne to zase viacej chutí s tou Cerou...a mliečnou polevou! horkú neznášam ale zas niekomu viac chutí tá tmavá :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...