Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladké volské oká - čokomisky s tvarohovou plnou

domi4199
domi4199
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
čokoláda
20 g
stužený tuk
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
150 g
jemný tvaroh
trochu
vaječný likér

postup

1.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s Cerou. Necháme vychladnúť. Medzitým si poháre / v tvare vajíčka, napr. vínové / vystelieme celofánom. Do pohára nalejeme polotuhú čokoládu a otáčane s pohárom, aby čokoláda stuhla po okrajoch. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Veľmi opatrne vytiahneme z pohára celofán a stiahneme ho aj z čokolády.
2.
Duté čokoládové vajíčka naplníme vymiešaným tvarohom s cukrom a do stredu nalejeme trochu vaječného likéru.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
901
23.3.2013 19:26 | |
+3 -2
Ak chceš naozaj dobrú čokoládu, zabudni na ceru. Horká čokoláda sa spracúva takto: Čokoládu pred rozpustením nasekaj na čo najmenšie kúsky. 2 tretiny nasekanej čokolády roztop nad parou (pozor, aby sa para nedostala do hrnca). Hrniec s čokoládou odstav z pary, prisyp zvyšok čokolády a miešaj kým sa celkom neroztopí. Čokoláda ostane lesklá a pri dotyku sa hneď nebude lepiť na prsty a roztápať.
MariaTheresa111
29.3.2013 03:57 | |
+2 -1
mne to zase viacej chutí s tou Cerou...a mliečnou polevou! horkú neznášam ale zas niekomu viac chutí tá tmavá :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...