Jablkové medailónky Anna Mária so šunkovou penou
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
šunka
100
g
maslo
1/5
dl
šľahačka
štipiek
soľ
100
g
očistené jablká
2
ks
vajce
1
dl
biele víno
postup
1.
Jemne zomletú šunku dobre vymiešame s maslom a šľahačkou na jemnú penu. Z varených vajíčok vyberieme žĺtky a dobre vymiešame s maslom.
2.
Jablko pokrájame asi na 1 cm hrubé kolieska, ktoré oblanšírujeme vo vriacom víne.
3.
Na kolieska jabĺk ozdobným vrecúškom sformujeme šunkovú penu a žĺtkovú zmes. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie: kápiou, petržlenovou vňaťou, hráškom atď.
4.
Môže sa podávať ako predjedlo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.