Veľkonočné mäsové lekná
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
mleté mäso
5
ks
uvarené vajce natvrdo
2
ks
rožok
2
ks
vajce
balíčkov
soľ
1
ks
cibuľa
mleté čierne korenie
cesnak sušený, cesnak
petržlenová vňať
olivový olej
postup
1.
Rožky natrháme, namočíme vo vode, vyžmýkame. Zmiešame ich s mäsom, 2 vajíčkami a s koreninami. Vajíčko uvarení na tvrdo obalíme mäsovou hmotou, vytvarujeme do tvaru gule.
2.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme mäsové guľky, pridáme ešte 4 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi pol hodinu.
3.
Upečemé guľky prekrojíme do tvaru kríža, ale opatrne, aby sme guľku neprekrojili úplne. Podávame zo zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.