Pridať recept

Veľkonočné veterníky

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 dl
voda
120 ml
olej
225 g
hladká múka
5 ks
vajce

Plnka

500 ml
mlieko
1 ks
palmarín
200 g
cukor
2 ks
Zlatý klas

Ozdoby

marshmallow
lentilky
tmavá čokoláda

postup

1.
Cesto : Do väčšej nádoby nalejeme 3 dl vody, posolíme, pridáme olej. Privedieme do varu a pridáme múku. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa. Postupne po jednom vmiešame 5 vajec. Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes. Cesto dáme do cukrárenského sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec. Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia. Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime. Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
 
2.
Plnka: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Vymiešame Palmarín a postupne vmiešame puding.
3.
Veterníky spojíme. Na trochu plnky prilepíme lentilku ako ňufák, z horkej čokolády jemne narežeme fúzy a z ružovej časti cukríkov Jojo Marshmallow pomocou nožníc vystrihneme ušká.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...