Pridať recept

Plnený pstruh

ingrediencie

100 g
prerastená slanina
100 g
kuskus
1 ks
pstruh
50 g
maslo
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
50 g
parmezán
soľ
tymian
petržlenová vňať

postup

1.
Na chrbtovej strane narežeme pstruha tak, aby ho bolo možné naplniť. Naplníme rybu nasekanou cibuľou, kúskami slaniny a cesnakom.
 
2.
Do nádoby dáme kuskus, ktorý zalejeme vriacou vodu asi 1 centimeter nad povrch a následne pridáme maslo. Kuskus prikryjeme a necháme ho dôjsť štvrť hodinku bez varenia. Na koniec ho dochutíme soľou a parmezánom. Na plech položíme pstruha tak, aby vyzeral, že pláva a naplníme ho kuskusom. Budeme ho piecť približne 20 až 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuskus
Kuskus šetrí váš čas i zdravie. Dajte mu šancu!
Mnohých možno prekvapí, že kuskus je jemnozrnná cestovina, ktorá svojim tvarom pripomína tarhoňu.
Poznáte kuskus? Viete ako ho ochutiť a pripraviť?
Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac,...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...