Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Čajový chlebíček

gurmanka
gurmanka
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
ríbezle
120 g
maslo
100 g
hnedý cukor
1 štipka
soľ
1 štipka
mletá škorica
1 štipka
muškátový oriešok
2 ks
vajce
70 g
mleté mandle
250 g
hladká múka na obaľovanie
1 KL
kypriaci prášok
3 PL
pomarančová šťava
3 stonky
mäta

postup

1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu potrieme maslom. Ríbezle umyjeme a necháme odkvapkať.
2.
Maslo s cukrom, soľou a koreninami vyšľaháme dopenista ručným elektrickým šľahačom. Postupne pridávame vajcia a mleté mandle. Zmes šľaháme dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3.
Múku premiešame s kypriacim práškom, preosejeme na vaječný krém a vmiešame. Podľa potreby pridáme 2-3 lyžice pomarančovej šťavy; cesto by malo iba pomaly skĺzavať z lyžice.
4.
Mätu umyjeme a osušíme, lístky odtrhneme od stonky a pokrájame nadrobno. Spolu s ríbezľami ich veľmi opatrne vmiešame do cesta, pritom však ríbezľové bobule nesmieme rozpučiť.
5.
Formu naplníme cestom a povrch vyhladíme. Chlebíček pečieme 50-60 minút, alebo kým špajdľa po vytiahnutí nezostane čistá.
6.
Potom chlebíček vyberieme z rúry a 5 minút ho necháme chladnúť vo forme. Vyklopíme ho na drôtenú mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...