Pridať recept

Čajový chlebíček

8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
ríbezle
120 g
maslo
100 g
hnedý cukor
1 štipka
soľ
1 štipka
mletá škorica
1 štipka
muškátový oriešok
2 ks
vajce
70 g
mleté mandle
250 g
hladká múka na obaľovanie
1 KL
kypriaci prášok
3 PL
pomarančová šťava
3 stonky
mäta

postup

1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu potrieme maslom. Ríbezle umyjeme a necháme odkvapkať.
 
2.
Maslo s cukrom, soľou a koreninami vyšľaháme dopenista ručným elektrickým šľahačom. Postupne pridávame vajcia a mleté mandle. Zmes šľaháme dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3.
Múku premiešame s kypriacim práškom, preosejeme na vaječný krém a vmiešame. Podľa potreby pridáme 2-3 lyžice pomarančovej šťavy; cesto by malo iba pomaly skĺzavať z lyžice.
4.
Mätu umyjeme a osušíme, lístky odtrhneme od stonky a pokrájame nadrobno. Spolu s ríbezľami ich veľmi opatrne vmiešame do cesta, pritom však ríbezľové bobule nesmieme rozpučiť.
5.
Formu naplníme cestom a povrch vyhladíme. Chlebíček pečieme 50-60 minút, alebo kým špajdľa po vytiahnutí nezostane čistá.
6.
Potom chlebíček vyberieme z rúry a 5 minút ho necháme chladnúť vo forme. Vyklopíme ho na drôtenú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pozor na toto korenie! Ak ho máte doma, určite ho už nepoužívajte, obchodný reťazec ho sťahuje z predaja
Pozor na toto korenie! Ak ho máte doma, určite ho už nepoužívajte, obchodný reťazec ho sťahuje z predaja
Skontrolujte si špajzu a ak máte doma toto korenie, určite ho už nepoužívajte! Vrátiť ho môžete...
škorica
Škorica, to nie je len korenina!
Keď sa povie slovko škorica, každého určite napadnú samé sladké dobroty ako sú osie hniezda, jablková...
VIDEO: Voňavá ŠKORICA zahreje, odoženie choroby a zníži hladinu cukru v krvi
Ak si budete variť horúcu čokoládu, mlieko či sladký čaj, skúste ich obohatiť o štipku voňavej škorice...
Švédska mandľová torta
Mandľová torta à la Ikea: Jednoduchá orechová torta s tým najdelikátnejším krémom
Bielkovo-mandľové korpusy a ľahučký žĺtkovo-smotanový krém v jednom z najslepších orechových zákuskov,...
Fanúšikovia kávy si zamilujú nápoj
Koniec leta vo veľkom štýle! Fanúšikovia kávy pijú nápoj "Dirty Horchata"!
Každý rok sa v lete objaví mnoho receptov na ľadové kávy. Ale jedna z nich vždy zvíťazí nad inými. Hitom...
Viac ako len sladenie Vianoc: Čo dokáže zázračné korenie - škorica?
Viac ako len sladenie Vianoc: Čo dokáže zázračné korenie - škorica?
Toto korenie má toľko pozitívnych vlastností. Tak si prineste sušienky a prečítajte si, prečo sa ho oplatí konzumovať.