Pridať recept

Malá kávová torta

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1/2 ks
vanilkový lusk
4 ks
vajce
120 g
cukor
20 g
škrobová múčka
40 g
maslo

Krém a poleva

600 ml
mlieko
2 PL
pomletá káva
4 plátky
želatína
1 balíček
čokoládový puding
100 g
cukor
200 g
fondán
4 PL
horúca káva
50 g
mandľové lupienky
250 ml
smotana na šľahanie
1 KL
kakao

postup

1.
Z vanilkového lusku vyškriabeme dreň. Vajcia, cukor a vanilku miešame dopenista, kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne krémová hmota. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a po lyžiciach pridávame do krému. Maslo rozohrejeme a zľahka vmiešame. Rúru predhrejeme na 190°C.
 
2.
Otváraciu formu vystelieme papierom na pečenie. Vložíme do nej cesto a pečieme 30 minút. Potom tortový korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Tortu dvakrát priečne rozkrojíme (na 3 pláty).
3.
Na plnku prevaríme mlieko s kávou a necháme hodinu odstáť. Želatínu dáme zmäknúť do studenej vody. Bielu kávu precedíme cez husté sito a necháme zovrieť. Vmiešame pudingový prášok s cukrom a v tejto zmesi necháme rozpustiť želatínu.
4.
Spodnú tretinu torty potrieme krémom, priložíme ďalšiu tretinu a tak isto potrieme krémom. Prikryjeme posledným plátom. Rozpustíme fondán, udržiavame ho v teple a zmiešame ho s kávou a získanou polevou potrieme tortu. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok,...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...