Čokoládový veniec s tvarohovým krémom
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
sušené slivky
60
g
maslo
120
g
cukor
1
KL
mletá vanilka
štipiek
soľ
2
ks
vajce
200
g
polohrubá pšeničná múka
1
KL
kypriaci prášok
4
PL
kakao
trochu
tuk na vymastenie
Tvarohový krém
250
g
nízkotučný tvaroh
1/2
KL
mletá vanilka
3
PL
mlieko
1
PL
práškový cukor
postup
1.
Sušené slivky dáme do misky, zalejeme 150 ml vriacej vody a prikryté necháme asi 30 minút napučať.
2.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu potrieme tukom. Maslo miešame dopenista a zároveň po častiach pridávame cukor.
3.
Slivky vrátane tekutiny rozmixujeme. Pyré spolu s vanilkou a soľou pridáme do maslovej zmesi. Pridáme vajcia a všetko šľaháme tak dlho, kým nevznikne krémová hmota.
4.
Múku s kypriacim práškom a kakaom preosejeme na povrch krému. Miešame iba dovtedy, kým všetko nie je rovnomerne premiešané. Cesto dáme do formy a povrch vyhladíme.
5.
V predhriatej rúre pečieme asi 25 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť asi 10 minút. Potom tortu uvoľníme z formy a dáme úplne vychladnúť na drôtenú mriežku.
6.
Na krém prelisujeme cez jemné sito do misy tvaroh alebo ricottu. Pridáme vanilku, mlieko, práškový cukor a všetko vymiešame na hustý krém. Vychladnutý korpus dáme na rovnú misu a povrch potrieme tvarohovým krémom. Poprášime kakaom a ihneď podávame.
7.
TIP: Podľa chuti môžeme slivky nechať zmäknúť v červenom víne, alebo ich môžeme nahradiť marhuľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.