Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
24295
receptov

Taliansky krémeš

vhodne na vseliaku prilezitost, recept pochadza z Talianska. A mozem povedat, ze tento recept je vyborny a chutovo fantasticke mnaaam.

Suroviny na 16 porcií:

  • 800 g lístkové cesto
  • 800 ml mlieko
  • 4 ks žĺtok
  • 100 g vanilkový puding
  • 240 g kryštálový cukor
  • 20 g vanilkový cukor
  • 750 ml smotana na šľahanie
  • 3 ks stužovač šľahačky Dr Oetker
  • Čas prípravy: + min.
Prepočítať na porcie

Postup receptu:

  • 1.
    Lístkové cesto rozvaľkáme na hr. asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.
  • 2.
    V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi. Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
  • 3.
    Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich.
  • 4.
    Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy. Necháme vyschnúť.
  • 5.
    Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, alebo na obdĺžniky asi 13x5cm. Ja som robila z polovičnej dávky, takže pláty cesta som si upiekla už v požadovanej šírke (asi 13cm). Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne osvedčil elektrický nôž.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
100 100 3

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Taliansky krémeš.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Srdiečko z lístkového cesta

Takéto srdiečko môžem podarovať komukoľvek z lásky, pri každej príležitosti.

Recept od: anka813 anka813

Fotorecept: Krémeš trošku inač

Cesto: Urobíme si klasické piškótové cesto. Rozdelíme si vajcia na žĺtka a bielka, do žĺtkov pridáme práš.cukor a vyšľaháme na penu, potom keď máme penu pridáme olej a premiešame. z bielka si...

Recept od: Spydigy Spydigy

Slivkové zvitky

Zvládne ich aj "predškolák"

Recept od: katik030 katik030

Fotorecept: Jadranské rezy

Lístkové cesto prepolíme a rozvaľkáme na 2 pláty veľkosti plechu. Prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie a poprepichujeme vidličkou. V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 20minút...

Recept od: sylweliee sylweliee

Jednoduchý domáci krémeš

Rýchly a chutný ako do babičky :-)

Recept od: lucietta13 lucietta13

Fotorecept: Ovocné vankúšiky

Jednoduché, voňavé a lákavé aj pre návštevu... (tieto chuťovky robievam aj na slano s bryndzovou plnkou). Recept pochádza z môjho blogu http://ywettrecepty.blogspot.sk/2013/07/ovocne-vankusiky.html

Recept od: Ywett910 Ywett910

Krémeš

Lístkové cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm. Vodou vypláchneme plech a cesto naň prenesieme pomocou valčeka a to tak, že vyvaľkané cesto posypeme múkou, natočíme ho na valček, prenesieme...

Recept od: receptarka receptarka

Fotorecept: Jablkový krémeš

Suroviny:. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prvé rozvaľkané cesto uložíme na plech.. Očistené a nastrúhané jablká udusíme s vanilkovým a škoricovým cukrom...

Recept od: Mima88888888 Mima88888888

Fotorecept: Špaldový medový krémeš zo sójového mlieka

Ste alergickí na pšeničný lepok alebo laktózu (alebo oboje)? Tak potom poznáte aj vy ten pocit, kedy prídete do cukrárne a od poriadneho poctivého krémeša nemôžete odtrhnúť oči :) Ja som si povedala,...

Recept od: vacica vacica

Fotorecept: Moje Mini Lazagne z lístkového cesta

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme. Takto pridáme mäso, potom paradajky, papriku a petržlenovú vňať.. Okoreníme - oregáno, bazalka, soľ,...

Recept od: hajni21 hajni21
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Súťažné recepty, Národné kuchyne, Koláče a dezerty

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×