Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepkové muffiny so sladkou tofu plnkou

hanus_prg
hanus_prg
12
porcií
18
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
50 g
maslo
2 PL
stévia
180 g
pohánková múka
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
200 ml
voda
1 hrsť
sušené ovocie

Tofu náplň

200 g
biele tofu
150 ml
biely sójový jogurt
2 PL
med

Poleva

250 ml
sójové mlieko
1 ks
puding v sáčku
2 PL
med

postup

1.
Pripravíme si všetky potraviny, hrozienka namočíme na 10 minút do rumu.
2.
Vo vačšej mise si ručne vyšľaháme celé vajcia, pridáme roztopené maslo a med. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
3.
Pripravíme si náplň: Celé tofu vložíme do vyššej nádoby, pridáme jogurt a med. Rozmixujeme na kašu.
4.
Do každého košíčka dáme 1-2 lyžice cesta, na to 1 lyžicu plnky a znovu cesto.
6.
Vrch muffiniek môžeme ozdobiť pudingom, ktorý uvaríme z 250 ml sójového mlieka (aby nám vznikol tuhý puding a nerozlieval sa). Necháme vychladnúť, naplníme zdobiace vrecúško a muffiny podľa chuti a nálady ozdobíme.
7.
Muffiny sú VYNIKAJÚCE !!!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...