Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Pšenové plnené papriky

hanus_prg
hanus_prg
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
pšeno
4 ks
paprika
1/2 ks
pór
1/2 ks
anglický zeler
1/2 konzerv
hrášok

postup

1.
Pšeno najprv sparíme, premyjeme vodou a dáme variť do osolenej vody. (na 1 hrnček pšena, 2 hrnčeky vody)
2.
Medzitým si na oleji speníme pór, pridáme pokrájaný zeler a hrášok. Podlejeme trošku vodou. Dusíme do zmäknutia.
3.
Pripravíme si papriky. Najprv im odrežeme vrch a vydlabeme vnútro. Jemne osolíme.
4.
Uvarené pšeno premiešame so zeleninovou zmesou a naplníme ňou papriky. Na vrch položíme odkrojené hlavičky a dáme do zapekacej misy.
5.
Pečieme v predhriatej rúre na 230 stupňoch približne 20 minút :)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...