Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Pšenové plnené papriky

hanus_prg
hanus_prg
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
pšeno
4 ks
paprika
1/2 ks
pór
1/2 ks
anglický zeler
1/2 konzerv
hrášok

postup

1.
Pšeno najprv sparíme, premyjeme vodou a dáme variť do osolenej vody. (na 1 hrnček pšena, 2 hrnčeky vody)
2.
Medzitým si na oleji speníme pór, pridáme pokrájaný zeler a hrášok. Podlejeme trošku vodou. Dusíme do zmäknutia.
3.
Pripravíme si papriky. Najprv im odrežeme vrch a vydlabeme vnútro. Jemne osolíme.
4.
Uvarené pšeno premiešame so zeleninovou zmesou a naplníme ňou papriky. Na vrch položíme odkrojené hlavičky a dáme do zapekacej misy.
5.
Pečieme v predhriatej rúre na 230 stupňoch približne 20 minút :)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...