Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hlivový guláš so špaldovými haluškami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hliva
1 ks
cibuľa
2 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
oregano
1/2 KL
kmín
1/2 konzerv
hrášok

Halušky

400 g
špaldová múka
400 ml
voda
2 ks
vajce

postup

2.
Na oleji osmažíme do hneda cibuľu, potom pridáme hlivu. Premiešame a postupne pridávame korenie.
3.
Zmes korení (soľ, sladká paprika, oregano a kmín) pridáme k hlive, necháme na ohni 5 min.
4.
Po 5 min. zalejeme hlivu vodou a dusíme 10 min. Z múky a vody si pripravíme záprašku a podľa chuti guláš zahustíme.
6.
Všetky suroviny spolu premiešame, vznikne nám vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Halušky pretrieme cez sitko do osolenej vriacej vody. Keď vyplavú na povrch, počkáme 2 min. a halušky zlejeme.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sonabambulka
6.3.2015 17:42 | |
+0 -3
ked som zbadala to prvé foto,myslela som, že to už niekdo jedol. (n)
kadernica
17.6.2013 12:13 | |
+3 -1
ja som do tych hribov sojovu smotanu....vybornéééé (y) ;)
Terike1
18.6.2013 17:13 | |
+2 -1
Skúsim môze to byť výborné (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...