Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Hlivový guláš so špaldovými haluškami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hliva
1 ks
cibuľa
2 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
oregano
1/2 KL
kmín
1/2 konzerv
hrášok

Halušky

400 g
špaldová múka
400 ml
voda
2 ks
vajce

postup

2.
Na oleji osmažíme do hneda cibuľu, potom pridáme hlivu. Premiešame a postupne pridávame korenie.
3.
Zmes korení (soľ, sladká paprika, oregano a kmín) pridáme k hlive, necháme na ohni 5 min.
4.
Po 5 min. zalejeme hlivu vodou a dusíme 10 min. Z múky a vody si pripravíme záprašku a podľa chuti guláš zahustíme.
6.
Všetky suroviny spolu premiešame, vznikne nám vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Halušky pretrieme cez sitko do osolenej vriacej vody. Keď vyplavú na povrch, počkáme 2 min. a halušky zlejeme.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sonabambulka
6.3.2015 17:42 | |
+0 -3
ked som zbadala to prvé foto,myslela som, že to už niekdo jedol. (n)
kadernica
17.6.2013 12:13 | |
+3 -1
ja som do tych hribov sojovu smotanu....vybornéééé (y) ;)
Terike1
18.6.2013 17:13 | |
+2 -1
Skúsim môze to byť výborné (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...