Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hlivový guláš so špaldovými haluškami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hliva
1 ks
cibuľa
2 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
oregano
1/2 KL
kmín
1/2 konzerv
hrášok

Halušky

400 g
špaldová múka
400 ml
voda
2 ks
vajce

postup

2.
Na oleji osmažíme do hneda cibuľu, potom pridáme hlivu. Premiešame a postupne pridávame korenie.
3.
Zmes korení (soľ, sladká paprika, oregano a kmín) pridáme k hlive, necháme na ohni 5 min.
4.
Po 5 min. zalejeme hlivu vodou a dusíme 10 min. Z múky a vody si pripravíme záprašku a podľa chuti guláš zahustíme.
6.
Všetky suroviny spolu premiešame, vznikne nám vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Halušky pretrieme cez sitko do osolenej vriacej vody. Keď vyplavú na povrch, počkáme 2 min. a halušky zlejeme.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sonabambulka
6.3.2015 17:42 | |
+0 -3
ked som zbadala to prvé foto,myslela som, že to už niekdo jedol. (n)
kadernica
17.6.2013 12:13 | |
+3 -1
ja som do tych hribov sojovu smotanu....vybornéééé (y) ;)
Terike1
18.6.2013 17:13 | |
+2 -1
Skúsim môze to byť výborné (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...