Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vynikajúci zemiakový chlebík

kucharka26
kucharka26
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
300 ml
voda
1 kocka
droždie
1 KL
soľ
1 KL
rasca
1 ks
zemiaky
1 PL
ocot
1 KL
práškový cukor

postup

1.
Do pohára si odleješ polovicu vlažnej vody, pridáš práškový cukor, droždie a necháš aby droždie napučalo.
2.
Do misky dáš múku, soľ, rascu a do zvyšnej vody pridáš ocot, zamiešaš a pridáš do misky s múkou.
3.
Uvarený zemiak nastrúhaš na jemno a pridáš spolu s hotovým kváskom k múke.
4.
Cesto poriadne vymiesiš a necháš cca 15 minút na teplom mieste kysnúť. Po 15 minútach znovu premiašaš a opakuješ 2-3 krát.
5.
Ja chlebík pečiem na mriežke z trúby, na tú si dám alobal a trošku pomúčim. Vykysnuté cesto si dáš na dosku, rozvaľkáš na hrubo, zvynieš ako závin a dáš ho na ten alobal.
6.
Potrieš to slanou vodou a pečieš na 160 stupňov cca 40 minút.
7.
Na upečený chlebík položíš mokrú utierku, aby zmekla kôrka.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
emilka.p
27.1.2014 13:32 | |
+1 -0
Vypadá hezky , vyskouším.
renca3176
7.4.2013 21:45 | |
+1 -0
vyborni chlebyk viskusamm
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...