Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Vynikajúci zemiakový chlebík

stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
300 ml
voda
1 kocka
droždie
1 KL
soľ
1 KL
rasca
1 ks
zemiaky
1 PL
ocot
1 KL
práškový cukor

postup

1.
Do pohára si odleješ polovicu vlažnej vody, pridáš práškový cukor, droždie a necháš aby droždie napučalo.
2.
Do misky dáš múku, soľ, rascu a do zvyšnej vody pridáš ocot, zamiešaš a pridáš do misky s múkou.
3.
Uvarený zemiak nastrúhaš na jemno a pridáš spolu s hotovým kváskom k múke.
4.
Cesto poriadne vymiesiš a necháš cca 15 minút na teplom mieste kysnúť. Po 15 minútach znovu premiašaš a opakuješ 2-3 krát.
5.
Ja chlebík pečiem na mriežke z trúby, na tú si dám alobal a trošku pomúčim. Vykysnuté cesto si dáš na dosku, rozvaľkáš na hrubo, zvynieš ako závin a dáš ho na ten alobal.
6.
Potrieš to slanou vodou a pečieš na 160 stupňov cca 40 minút.
7.
Na upečený chlebík položíš mokrú utierku, aby zmekla kôrka.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
emilka.p
27.1.2014 13:32 | |
+1 -0
Vypadá hezky , vyskouším.
renca3176
7.4.2013 21:45 | |
+1 -0
vyborni chlebyk viskusamm
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Sladký sendvič z lásky
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Upečte z lásky niečo dobrého. Veď láska ide cez žalúdok.
Fotorecept: Mexický guláš
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...