Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vynikajúci zemiakový chlebík

kucharka26
kucharka26
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
300 ml
voda
1 kocka
droždie
1 KL
soľ
1 KL
rasca
1 ks
zemiaky
1 PL
ocot
1 KL
práškový cukor

postup

1.
Do pohára si odleješ polovicu vlažnej vody, pridáš práškový cukor, droždie a necháš aby droždie napučalo.
2.
Do misky dáš múku, soľ, rascu a do zvyšnej vody pridáš ocot, zamiešaš a pridáš do misky s múkou.
3.
Uvarený zemiak nastrúhaš na jemno a pridáš spolu s hotovým kváskom k múke.
4.
Cesto poriadne vymiesiš a necháš cca 15 minút na teplom mieste kysnúť. Po 15 minútach znovu premiašaš a opakuješ 2-3 krát.
5.
Ja chlebík pečiem na mriežke z trúby, na tú si dám alobal a trošku pomúčim. Vykysnuté cesto si dáš na dosku, rozvaľkáš na hrubo, zvynieš ako závin a dáš ho na ten alobal.
6.
Potrieš to slanou vodou a pečieš na 160 stupňov cca 40 minút.
7.
Na upečený chlebík položíš mokrú utierku, aby zmekla kôrka.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
emilka.p
27.1.2014 13:32 | |
+1 -0
Vypadá hezky , vyskouším.
renca3176
7.4.2013 21:45 | |
+1 -0
vyborni chlebyk viskusamm
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...