Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Cibuľové žemle zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
195
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
špaldová múka celozrná
250 ml
voda
1 KL
soľ
1 KL
kmín
1 ks
vajce
80 ml
olej
1 ks
cibuľa
7 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne vylejeme vodu, pridáme soľ, kmín, múku, vajce a droždie.
2.
Na oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridámu ju i s olejom k ostatným surovinám do pekárny.
3.
Zapneme program "Cesto".
4.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na dlhý pás a odkrajujeme kusy, z ktorých tvarujeme okrúhle žemličky.
5.
Rozohrejeme si rúru na 200 °C, medzitým necháme žemličky kysnúť ešte 10 min.
6.
Po dalšom nakysnutí ich potrieme vajíčkom, vrch posypeme hrubou soľou a sezamom.
7.
Pečieme pri 170 °C 15 min.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...