Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cibuľové žemle zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
195
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
špaldová múka celozrná
250 ml
voda
1 KL
soľ
1 KL
kmín
1 ks
vajce
80 ml
olej
1 ks
cibuľa
7 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne vylejeme vodu, pridáme soľ, kmín, múku, vajce a droždie.
2.
Na oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridámu ju i s olejom k ostatným surovinám do pekárny.
3.
Zapneme program "Cesto".
4.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na dlhý pás a odkrajujeme kusy, z ktorých tvarujeme okrúhle žemličky.
5.
Rozohrejeme si rúru na 200 °C, medzitým necháme žemličky kysnúť ešte 10 min.
6.
Po dalšom nakysnutí ich potrieme vajíčkom, vrch posypeme hrubou soľou a sezamom.
7.
Pečieme pri 170 °C 15 min.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...