Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cibuľové žemle zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
195
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
špaldová múka celozrná
250 ml
voda
1 KL
soľ
1 KL
kmín
1 ks
vajce
80 ml
olej
1 ks
cibuľa
7 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne vylejeme vodu, pridáme soľ, kmín, múku, vajce a droždie.
2.
Na oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridámu ju i s olejom k ostatným surovinám do pekárny.
3.
Zapneme program "Cesto".
4.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na dlhý pás a odkrajujeme kusy, z ktorých tvarujeme okrúhle žemličky.
5.
Rozohrejeme si rúru na 200 °C, medzitým necháme žemličky kysnúť ešte 10 min.
6.
Po dalšom nakysnutí ich potrieme vajíčkom, vrch posypeme hrubou soľou a sezamom.
7.
Pečieme pri 170 °C 15 min.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...