Pridať recept

Mexický šalát

ingrediencie

1 ks
hlávková kapusta
2 ks
cibuľa
1 ks
paprika
4 ks
paradajka

Zálievka

4 PL
olivový olej
4 PL
vínny ocot
1 PL
horčica
1 cl
soľ
korenie biele mleté
1 cl
kryštálový cukor
petržlenová vňať

postup

1.
Bielu aj červenú kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Červenú kapustu 5 minút blanšírujeme nad parou, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, papriku zbavenú jadrovníkov na rezance a rajčiaky na osminky. Suroviny na zálievku rozšľaháme a pridáme nadrobno posekanú vňať a premiešame.
 
2.
Všetku zeleninu vložíme do misy, zalejeme zálievkou, zľahka premiešavame asi na 30 minút dáme na chladné miesto. Pred podávaním môžeme šalát ozdobiť olivami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať