Pridať recept

Šunkový aspik

ingrediencie

750 ml
voda alebo šťava zo zaváraných uhoriek
30 g
prášková želatína
5 ks
vajce
150 g
smotanová nátierka s chrenom
150 g
dusená šunka
150 g
diétna saláma
150 g
syr Eidam
1 konzerva
sterilizovaný hrášok
1 konzerva
sterilizovaná kukurica
4 ks
sterilizovaná uhorka
3 ks
sterilizovaná kápia

postup

1.
Želatínu necháme 10 minút postáť si rozpustíme vo vode alebo v náleve zo zeleniny, potom zahrejeme, nesmie vrieť a rozpustíme. Do formy nalejeme asi 2 cm a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí uložíme prvú vrstvu. Formičkou si vykrojíme z plátkov salámy a eidamu rôzne tvary a naukladáme podľa vlastnej fantázie a zalejeme. Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a pokrájame na tenké plátky.
 
2.
Potom naukladáme ďalšiu vrstvu, plátky vajíčok, kolieska uhorky, pokrájanú kápiu, zvyšky eidamu, salámy a zalejeme.
3.
Znovu naukladáme ďalšiu vrstvu. Šunku natrieme nátierkou, zrolujeme a naukladáme, pomedzi rolky uložíme scedený hrach, kukuricu, môžu byť aj zvyšky vajíčok a zalejeme.
4.
Poslednú vrstvu budú tvoriť kolieska salámy, ktoré zalejeme zvyšnou želatínou a dáme stuhnúť do chladničky. Vyklopíme, nakrájame a podávame s čerstvým chlebom a chrenom. Dobrú chuť!
Šunkový aspik
Šunkový aspik
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
KobelarovaV
26.3.2013 15:35 | |
+24 -1
ja tuto zmes vlievam do obalov na vajcia pravdaže umelych na misu ako stvorene
Anonymný nick
2.1.2014 23:53 | |
+3 -0
kobelarova- a davas postupne vrstvy, ci to vsetko zmiesas zo zelatinou ?
Podobné články
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...