Pridať recept

Šunkový aspik

ingrediencie

750 ml
voda alebo šťava zo zaváraných uhoriek
30 g
prášková želatína
5 ks
vajce
150 g
smotanová nátierka s chrenom
150 g
dusená šunka
150 g
diétna saláma
150 g
syr Eidam
1 konzerva
sterilizovaný hrášok
1 konzerva
sterilizovaná kukurica
4 ks
sterilizovaná uhorka
3 ks
sterilizovaná kápia

postup

1.
Želatínu necháme 10 minút postáť si rozpustíme vo vode alebo v náleve zo zeleniny, potom zahrejeme, nesmie vrieť a rozpustíme. Do formy nalejeme asi 2 cm a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí uložíme prvú vrstvu. Formičkou si vykrojíme z plátkov salámy a eidamu rôzne tvary a naukladáme podľa vlastnej fantázie a zalejeme. Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a pokrájame na tenké plátky.
 
2.
Potom naukladáme ďalšiu vrstvu, plátky vajíčok, kolieska uhorky, pokrájanú kápiu, zvyšky eidamu, salámy a zalejeme.
3.
Znovu naukladáme ďalšiu vrstvu. Šunku natrieme nátierkou, zrolujeme a naukladáme, pomedzi rolky uložíme scedený hrach, kukuricu, môžu byť aj zvyšky vajíčok a zalejeme.
4.
Poslednú vrstvu budú tvoriť kolieska salámy, ktoré zalejeme zvyšnou želatínou a dáme stuhnúť do chladničky. Vyklopíme, nakrájame a podávame s čerstvým chlebom a chrenom. Dobrú chuť!
Šunkový aspik
Šunkový aspik
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
KobelarovaV
26.3.2013 15:35 | |
+23 -1
ja tuto zmes vlievam do obalov na vajcia pravdaže umelych na misu ako stvorene
Anonymný nick
2.1.2014 23:53 | |
+3 -0
kobelarova- a davas postupne vrstvy, ci to vsetko zmiesas zo zelatinou ?
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...