Pridať recept

Vlny s banánom

ingrediencie

250 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
8 ks
vajce
270 g
polohrubá múka
2 KL
prášok do pečiva
2 PL
kakao
4 ks
banán

Puding

1/2 liter
mlieko
60 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový puding
70 g
práškový cukor
3 PL
vaječný likér
250 g
maslo

postup

1.
Maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ vymiešame. Oddelíme žĺtka od bielkov. K zmesy pridáme vaječné žĺtka.
 
2.
Múku s práškom do pečiva pridávame po častiach, a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Polovicu zmesi vylejeme na plech vyložený papierom. Druhú polovicu cesta zmiešame s kakaom a vylejeme na svetlú hmotu. Teraz vložte banány nakrájané na koliečka na cesto a zľahka ich vtlačte. Pečieme v rúre.
3.
Pripravte si vanilkový puding a necháme ho vychladnúť. Maslo, práškový cukor a vaječný likér vyšľaháme do hladka a vmiešame studený puding, šľahajte do peny.
4.
Hotový krém dáme na koláč. Potom polejeme čokoládovou polevou. Po vyliatí čokolády, pre správny efekt robíme nožom vlny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...