Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Veľkonočná hrudka - Syrek s hrozienkami

lampova
lampova
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10
vajce
1 liter
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
hrozienka
potravinárske farbivo
vegeta

postup

1.
Do hrnca si nalejeme 1liter mlieka a trošku ho zohrejeme a posolíme.
5.
pridáme potravinarske farbivo žltej farby, soľ, čierne korenie, trochu vegety,
6.
rozšľahané vajcia pridáme k mlieku a aj namočené hrozienka
7.
a miešame, pomaly varíme kým sa nám neuvarí a na vrchu nevznikne taká priesvitná vodička.
10.
Sformujeme si hrudku a stiahneme šnúrkou a zavesíme nech odtečie,
13.
Podávame so šľahačkou do ktorej dáme chren, cviklou a pečivom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dr.nduska
1.4.2013 13:55 | |
+6 -2
...určite bez farbiva...bez hrozienok...pekne na slano s korením rozšľahať vajíčka v studenom mlieku a za stáleho miešania uvariť pokiaľ nevznikne hrudkovitá hmota...a tú pažítku (alebo petržlenovú vňať) ku koncu aj dovnútra...tento rok sa mi tak krásne podarila... ;) 8:|
opal8
20.4.2014 09:54 | |
+6 -0
ale sú ľudia čo to majú radi na sladko, vážne :-)))
tripola
31.3.2013 10:34 | |
+6 -1
Súhlasím s wika056 - ŽIADNE!!! - farbivo. Robím presne tento recept - len bez hrozienok a toho umelého farbiva. Ja by som aj hrozienka, ale naši nechcú.Radšej pridám lyžicu cukru.Je to viac sladkasté.Ale každý podľa chuti. :O PS: wika056 - hrudka z 35 vajec? klobúk dole...
wika056
30.3.2013 01:05 | |
+2 -2
Nemusi byt ziadne farbivo,ved nemusi byt az prehnane ,,,,,,,,,zlty.Ja robim takto: Z 35vajec,,,,,,,troska soli,troska cukru,krystal,hrozienka,,,,zopar.moze aj pol balicka.Postup:3a pol litra mlieka dam prevarit,s troskou soli,troskou cukru kryst.a s hrozienkami.Medzi tym porozbijam vajicka cele do umelej nadoby,z pol litra mlieka a ked vrie to mlieko so vsetkym,tak vyslahane vajicka s tym mliekom,pomaly lejem k mleku,a miesam,ako keby sa varil puding.Treba dlhsie stat a miesat,aby hmota neprihorila na kastron.Potom ked sa zacne hustnut, este troska miesame,a si zvolime hustnutie,svojvolne,a scedime na gazu,cez varechu na halusky.Skratka to ma vyzerat-hrudka,ako tvaroh,,,,je to fajn,,,,,,,,,,,dobru chut!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...