Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Veľkonočná hrudka - Syrek s hrozienkami

lampova
lampova
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vajce
1 liter
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
hrozienka
potravinárske farbivo
vegeta

postup

1.
Do hrnca si nalejeme 1liter mlieka a trošku ho zohrejeme a posolíme.
5.
pridáme potravinarske farbivo žltej farby, soľ, čierne korenie, trochu vegety,
6.
rozšľahané vajcia pridáme k mlieku a aj namočené hrozienka
7.
a miešame, pomaly varíme kým sa nám neuvarí a na vrchu nevznikne taká priesvitná vodička.
10.
Sformujeme si hrudku a stiahneme šnúrkou a zavesíme nech odtečie,
13.
Podávame so šľahačkou do ktorej dáme chren, cviklou a pečivom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dr.nduska
1.4.2013 13:55 | |
+6 -2
...určite bez farbiva...bez hrozienok...pekne na slano s korením rozšľahať vajíčka v studenom mlieku a za stáleho miešania uvariť pokiaľ nevznikne hrudkovitá hmota...a tú pažítku (alebo petržlenovú vňať) ku koncu aj dovnútra...tento rok sa mi tak krásne podarila... ;) 8:|
opal8
20.4.2014 09:54 | |
+6 -0
ale sú ľudia čo to majú radi na sladko, vážne :-)))
tripola
31.3.2013 10:34 | |
+6 -1
Súhlasím s wika056 - ŽIADNE!!! - farbivo. Robím presne tento recept - len bez hrozienok a toho umelého farbiva. Ja by som aj hrozienka, ale naši nechcú.Radšej pridám lyžicu cukru.Je to viac sladkasté.Ale každý podľa chuti. :O PS: wika056 - hrudka z 35 vajec? klobúk dole...
wika056
30.3.2013 01:05 | |
+2 -2
Nemusi byt ziadne farbivo,ved nemusi byt az prehnane ,,,,,,,,,zlty.Ja robim takto: Z 35vajec,,,,,,,troska soli,troska cukru,krystal,hrozienka,,,,zopar.moze aj pol balicka.Postup:3a pol litra mlieka dam prevarit,s troskou soli,troskou cukru kryst.a s hrozienkami.Medzi tym porozbijam vajicka cele do umelej nadoby,z pol litra mlieka a ked vrie to mlieko so vsetkym,tak vyslahane vajicka s tym mliekom,pomaly lejem k mleku,a miesam,ako keby sa varil puding.Treba dlhsie stat a miesat,aby hmota neprihorila na kastron.Potom ked sa zacne hustnut, este troska miesame,a si zvolime hustnutie,svojvolne,a scedime na gazu,cez varechu na halusky.Skratka to ma vyzerat-hrudka,ako tvaroh,,,,je to fajn,,,,,,,,,,,dobru chut!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...