Pridať recept

Ruský kulič

ingrediencie

500 g
múka
320 ml
mlieko
4 ks
žĺtok
1 ks
vajce
80 g
maslo
150 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
40 g
droždie
150 g
tuk
100 g
hrozienka
100 g
cukor
vanilkový cukor
citrónová kôra
100 g
kandizované ovocie

Poleva

2 PL
horúca voda
citrónová šťava
100 g
práškový cukor

postup

1.
Maslo rozpustíme vo vriacom mlieku (250 ml), osolíme ho a pomaly vsypeme 150 g múky. Následne túto horúcu hmotu zriedime zvyškom mlieka a všľaháme vajce. Pridáme múku, žĺtky, maslo, cukor, rozdrobené droždie a zo surovín vymiešame hladké cesto.
 
2.
Cesto by nemalo byť veľmi tuhé. Vmiešame do neho citrónovú kôru z polovice citróna, hrozienka, posekané ovocie a vanilkový cukor. Dôkladne ho premiešame a necháme aspoň na 10 minút stáť.
3.
Vymastíme formičky na pečenie a rozdelíme do nich cesto. Nemalo by byť doplna. Následne ho necháme vykysnúť a pečieme v strednej časti rúry. Vychladnutý koláč polejeme polevou, ktorú sme vymiešali zo surovín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať