Pridať recept

Parené buchty

ingrediencie

30 g
droždie
40 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
700 g
polohrubá múka
20 g
maslo
soľ
3 ks
žĺtok
2 PL
maslo
lekvár
granko
práškový cukor

postup

1.
Kvások pripravíme z cukru, droždia a mlieka. Preosejeme múku a pridáme k nej soľ, vyšľahané žĺtky a roztopené maslo a na záver vykysnutý kvások. Zo surovín vytvoríme cesto, ktoré je vláčne a dáme ho na teplé miesto.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a rozkrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme lekvárom (ovocím). Cesto spojíme a vytvarujeme buchtičky, ktoré necháme na chvíľku na doske vykysnúť.
3.
Do polovice hrnca nalejeme vodu a vrch preložíme plátnom, ktoré pevne uviažeme a prikryjeme miskou tak, aby nám para neunikla. Ako náhle voda zovrie, buchty rozložíme na plátno, prikryjeme a budeme pariť 8 minút. Keď sú buchtičky hotové, posypeme ich posýpkou z granka, cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...