Parené buchty
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
droždie
40
g
práškový cukor
200
ml
mlieko
700
g
polohrubá múka
20
g
maslo
soľ
3
ks
žĺtok
2
PL
maslo
lekvár
granko
práškový cukor
postup
1.
Kvások pripravíme z cukru, droždia a mlieka. Preosejeme múku a pridáme k nej soľ, vyšľahané žĺtky a roztopené maslo a na záver vykysnutý kvások. Zo surovín vytvoríme cesto, ktoré je vláčne a dáme ho na teplé miesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a rozkrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme lekvárom (ovocím). Cesto spojíme a vytvarujeme buchtičky, ktoré necháme na chvíľku na doske vykysnúť.
3.
Do polovice hrnca nalejeme vodu a vrch preložíme plátnom, ktoré pevne uviažeme a prikryjeme miskou tak, aby nám para neunikla. Ako náhle voda zovrie, buchty rozložíme na plátno, prikryjeme a budeme pariť 8 minút. Keď sú buchtičky hotové, posypeme ich posýpkou z granka, cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.