Pridať recept

Hubová polievka so smotanou

ingrediencie

500 g
huby
4 PL
olej
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
kryštálový cukor
červené víno
2 PL
petržlenová vňať
1 šálka
smotana

postup

Očistené huby pokrájame na plátky a s nadrobno nakrájanou cibuľou udusíme na oleji. Po 10 minútach pridáme zemiakovú kašu, rozmiešame v ¾ l vriacej vody, osolíme, okoreníme a dochutíme cukrom, červeným vínom a ešte ďalších 10 minút varíme na miernom ohni. Pred podávaním pridáme smotanu a petržlenovú vňať.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...