Pridať recept

Šišky s makom

ingrediencie

250 ml
mlieko
30 g
droždie
500 g
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vajce
maslo
kryštálový cukor
soľ
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie

Plnka

2 ks
jablko
3 PL
mak
cukor
mletá škorica

postup

1.
Kvások si urobíme z cukru, vlažného mlieka a droždia a pridáme ho do preosiatej múky. Do múky dáme ešte štipku soli a cukru, vanilkový cukor, rozpustené maslo a rozmiešané vajce. Zo surovín pripravíme cesto, ktoré by malo byť hladké. Prikryjeme ho a dáme na teplé miesto kysnúť. Na pomúčenú pracovnú dosku položíme vykysnuté cesto, premiesime ho a vyvaľkáme na plát s hrúbkou 1 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska.
 
2.
Plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s pomletým makom. Dochutíme škoricou a cukrom. Na polovicu koliesok rovnomerne rozdelíme plnku a prikryjeme ich druhou časťou koliesok. Zlepíme okraje a šišky necháme kysnúť.
3.
Budeme ich pražiť v dostatočnom množstve oleja, prípadne tuku. Keď sú hotové posypeme ich práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...