DISKUSIA: Zamatová roláda
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne k nemu pridávame cukor. Ak je sneh už vyšľahaný, pridáme doň sódu bikarbónu, kakao a žĺtka. Takto pripravené cesto vylejeme na plech. Ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie a pečieme ho v rozohriatej rúre asi 5 až 7 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a vyklopíme ho na dosku, ktorú sme poprášili trochou práškového cukru. Z upečeného cesta odstránime papier. Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z múky, žĺtka a mlieka. Po dovarení ju necháme vychladnúť, a potom ju zmiešame s maslom, ktoré sme nechali pred tým trochu zmäknúť. Spolu vyšľaháme. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.