Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Domáca šunka bez šunkovaru

Bravčové mäso nakrájame na kocky okoreníme mletým čiernym korením a pridáme rychlosoľ, ktorú sme rozmiešali v 100 ml vody. Dobre premiešame, prikryjeme a odložíme do chladu na 48 hodín.

Celkom 10 príspevkov

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
opal8
8.9.2014 19:45 | |
+24 -27
Reagovať
roztomilé preklepy :-)))
diabambulka
8.9.2014 22:26 | |
+35 -3
:-)prepáčte opäť som nahadzovala recepty večer .... Ďakujem ze nie s ste kritická, ale skôr chápavá a milá , že sa to môže stať každému:-)pekný večer
dobruchut.sk
9.9.2014 13:32 | |
+17 -3
poopravované, vďaka
Anonymný nick
8.4.2015 15:00 | |
+0 -2
len sa z toho nepoondite pane boze nehaaaaaaaj tak!!!
Anonymný nick
8.4.2015 15:01 | |
+0 -2
trapne co tu pisete
neutral
15.9.2014 16:50 | |
+11 -9
Reagovať
Otázka. Má sa to variť (čiže pri 100°C) alebo len zohrievať pri 80°C jeden a pol hodiny?
OldHorse
18.10.2016 01:59 | |
+8 -4
Správnejšie by bolo MAX. 80 °C. To by sa mohlo líšiť pri exotickejších mäsách alebo iných špeciálnych okolnostiach, rovnako ako doba. Ale pre prase 80/1-2 je OK. Čo ma ale na tomto recepte zaráža: a) mäso sa de facto maceruje v deci roztoku KNO3? to načo?! čistý technologický a asi aj mikrobiologický nezmysel, rchlosoľ je výborne rozpustná a rýchlo difunduje b) mletie je síce na homogenizáciu šunky dobré, ale len so závitnicou, vybrať nože aj dierovanú platničku z mlynčeka, nerobíme predsa 12 cm širokú klobásu
Anonymný nick
31.10.2014 17:27 | |
+7 -13
Reagovať
Rýchlosoľ je produkt poškodzujúci pečeň,žalúdok a obličky.Najviac jej sa nachádza v udených mäsách a v šunkách.V malom množstve až tak neuškodí tých 10 deko šunky,ale nie 1/2 kilo. :3
OldHorse
18.10.2016 02:04 | |
+12 -13
Ubezpečujem ťa, že bez rýchlosoli mäkký mäsový výrobok neurobíš, aby nevyzeral ako 5dňový utopenec. Inak toto je pekný point, prečo vy commoneri považujete rýclosoľ (zmes dusičnanov a dusitanov sodných a draselných) za "chémiu" a kuchynskú soľ nie? Mozog mi to neberie, v commonerom dostupnej časti sveta neexistuje nijaká "nechémia" - chémia je totiž interakcia akýchkoľvek atómov, ktoré majú aspoň sčasti zachovaný elektrónový obal. Takže "nechémia" sa obmedzuje na vysokoteplotnú plazmu (tokamaky, jadová fúzia), časticové zväzky v urýchľovačoch (aj to nie všetkých) a kvark-gluónovú plazmu (hviezdy).
Anonymný nick
7.10.2015 11:57 | |
+5 -3
Reagovať
určite vyskušam ,domace je najlepľie..nech sa dari (y)