Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Amarantový koláč s čokoládou

Amarant je plodina, podobne ako quinoa bez lepku. Pri varení zanecháva podobnú vôňu ako kukurica. Predáva sa v rôznych formách ako pufovaný do jogurtov a pyré, ako múka či ako drobné zrniečka. A práve z tých som spravila tento skvelý koláč. Amarant obsahuje viacero pozitívnych látok, ale najviac bielkoviny. V období akým je tehotenstvo alebo dojčenie je pre ženu dôležitý pre jeho vysoký obsah vápnika, železa a horčíka. Tieto látky sa teplom nestrácajú, preto aj vo forme takejto torty dostaneme do seba dôležité a potrebné stavebné prvky nášho tela. Viete, že amarant sa inak volá aj Láskavec?  Naviac , vápnik je podporený aj mandľami, v tomto koláči nájdete aj sezóne jablká.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať