Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov

Hoci je sója a výrobky z nej zaznávaná, doprajem si ju aspoň raz mesačne. Buď vo forme nápoja, naparených bôbov, alebo tofu. Tofu si kupujem v bio kvalite, ale keď nestihnem, postačí aj to z bežného obchodu. Tofu nie je „raw“. V skratke - vyrába sa varením surových bôbov sóje, tie sa scedia, následne sa vymixujú, vyzrážajú (vraj so sadrou) a zaťažia pre stratu tekutiny a je z nich tofu. Tofu sa dochucuje rôznymi koreninami, orechmi, údi sa. Pochádza z Číny. Pre vysoký obsah bielkovín je sója výborným doplnkom stravy. Tofu mám rada grilované, alebo ľahko osmahnuté. A v nátierkach je doslova luxusom pre svoju krémovú a nadýchanú konzistenciu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať