Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Cviklovo-paradajkové pesto

Výborné vegan pesto  k k dobrému obedu. V poslednej dobe mám pocit, že som veľmi unavená, čo vyplýva aj z nočného dojčenia našej malej Lindy. Spíme s bábätkom výborne, len to prerušovanie mi moc sviežosti neprináša. Asi ako každej mamke. Neľutujem však jedinú minútu venovanú našej dcére. No fakt, že únava tu je a nemá byť, som snažila nejako „liečiť“. Prirodzene, že prirodzene. Nebudem jesť tabletky so železom, keď máme kopu potravín s jeho vysokým obsahom. A tak nejako intuitívne si moje telo dnes vypýtalo kombináciu cvikle a zemiakov, s hubami a na večeru namiesto cvikle bola jemne predusená kapusta s rascouJ Všetky tieto ingrediencie, vrátane mixu orechov na desiatu sú plné železa a iných významných látok dodávajúcich energiu. Ak sa naučíme čítať svoje telo, naučí nás vyberať si dobé jedlo a doplniť chýbajúce zásoby.

Pri včerajšom nákupe v supermarkete som „naďabila“ na zlacnené ingrediencie, hlavne bylinky ako rozmarín a tak skončili v mojom košíku. Vždy mám radosť keď ušetrím aj pár centov. Páči sa mi neplatiť zbytočne predražené potraviny. No a vyšiel mi tento recept na vegánsky obed. Ak máte chuť, skúste ho aj vy. Pesto, ktoré je hlavnou zložkou na tanieri sa dá jesť aj s hriankami, so zeleninovými čipsami a pod. Má hutnú konzistenciu, dá sa pár dní uskladniť v chladničke. Milovníkov intenzívnych chutí dostane určite. 

Tip: k pestu som robila šampiňónový špíz na rozmaríne, z neho som stiahnuté lístky posekala do pesta. Použila som ho na zemiaky opekané na kokosovom oleji s cesnakom. Na dochutenie som použila lupienkovú údenú soľ, je to mlska :)

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať