Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Zázvorový likér

Zázvor nástrúhame, zmiešame s medom a vodkou, pridáme na plátky nakrájaný citrón. Necháme 3 dni lúhovať. Precedíme a zlejeme späť do flaše. Že vraj pri dávkovaní pol deci večer vás bude celú zimu prechladnutie i chrípka obchádzať :)

Celkom 11 príspevkov

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
Anonymný nick
21.10.2013 19:20 | |
+22 -2
Reagovať
zazvor skutocne lieci prechladnutia, staci kazdy vecer zaliat postruhany, alebo kusok celeho zazvoru zaliat horucou vodou a po vyluhovani vypit
sbnm
14.11.2013 17:47 | |
+27 -4
kaska, máš pravdu, ale čerstvý zázvor som jedla denne rok. Mávala som problém s cukrom. teraz jem všetko doradu, najmä sladkosti ľúbim a občas si kontrolujem hladinu cukru v krvi a mávam 5,6, 5,8, nie vždy rovnako. Hlavne treba merať najlepšie ráno pred jedlom. Pomáha veľmi aj na trávenie, upravuje cholesterol.Môj švagor ho jedol ten v prášku, vyjde to lacnejšie. Každé ráno na lačno 1 káv. lyžičku zjedol a už má hladinu cholesterolu upravenú. Každý si účinky Zázvoru môže prečítať cez Google.sk a napíše zázvor. Tam nájde všetko. Ako sa hovorí: Dobrá rada nad zlato.
BOJANA121
21.2.2018 12:14 | |
+10 -8
Ja zasa robím domáce teraflu,zázvor med a citón,rozmixovať a užívať aspon dvakrát denne,užívame už od novembra a zatiaľ sme fit buď po lyžičkách alebo do čaju ale nesmie byť teplejší ako 40stupňov,zničili by sa vytamíny
sbnm
14.11.2013 17:40 | |
+22 -8
Reagovať
Ešte prosím doplniť, či nakrájať citrón so šupkou, alebo bez? Ďakujem
Vendelincok
15.11.2013 08:47 | |
+16 -7
ja používam ošúpaný... kvôli šupke plnej postrekov... kľudne stačí citrón aj vytlačiť.
Vendelincok
15.11.2013 08:48 | |
+13 -7
a likér ozaj odporúčam, je výýýbornž, musím si opať pripraviť :)
Anonymný nick
16.1.2014 09:39 | |
+7 -7
supka byva vacsinou namorena chemiou, takze radsej bez, ak to nemas z domaceho zdroja
Anonymný nick
20.2.2014 07:04 | |
+11 -6
ja šupku pekne na tenko obkrájam a potom ju použijem na pranie,pekne biele je prádlo a voňavé...do likéru nakrájam len s tou dužinou-ked pridáte trošku-fenikel a anýz získa likér zvláštnu príchuť je velmi chutný!!!
felicitee
8.1.2017 08:06 | |
+25 -8
valikazh, tú šupku dávaš do automatickej práčky? Zaujíma ma to, lebo gely na pranie si pripravujem sama
Anonymný nick
16.1.2014 18:08 | |
+15 -13
Reagovať
Ja som sa naučil piťčaj Adrak je to postrúhaný zázvor ktorý varíme v 1 l vody 3 až 5 minút zlejeme ochutíme citrónom a medom nie cukrom je to dosť pikantné a zo srandy hovorím že pijem chilly čaj naozaj pomáha proti prechladnutiu a mne osobne to chutí
Anonymný nick
2.3.2017 15:56 | |
+10 -8
Presne takto pijeme celu zimu zazvorovy caj, jednu salku denne s citronom a pupavovym medom. Nemal som chripku dobrych 5 rokov, vlastne odvtedy odkedy pijeme zazvorovy caj. Zazvor je najlepsie prirodne antibiotikum.