Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
29916
receptov

Recepty bez mäsa

Bezmäsité čili con carne

Čili sin carne, alias čili bez mäsa. Dokonca na vegánsky spôsob a po mojom. Toto jedlo zrejme pôvodne pochádza z Mexika. Je špecifické svojou hutnou, plnou a voňavou chuťou. Ak ho urobíte s mäsom,...

Náročnosť:

Fotorecept: Syrovo-smotanová nátierka

Rýchla a chutná nátierka

Recept od: ikzm1 ikzm1
Náročnosť:

Fotorecept: Rajčinovo-zázvorová omáčka s mungo fazuľou

Mungo fazuľu namočíme na 2 hodinky do vody (ale nemusíme) a potom ju uvaríme vo vode so štipkou soli.. Na masle speníme cibuľku a pridáme nakrájaný cesnak a zázvor na plátky. Orestujeme asi 2...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

Fotorecept: Hubové krúpové rizoto s rajčinami

Na masle speníme cibuľku.. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme 5 minút.. Pridáme opláchnuté krúpy a restujeme ďalšie 2 minútky.. Potom všetko zalejeme vývarom a dusíme všetko do vtedy, kým...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta

Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou a dáme variť (voda nech presahuje cca 1cm nad pšeno), kým sa voda nevyparí.. Uvarené pšeno spracujeme s múkou, škrobom a štipkou soli do tuhého cesta...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

Jednoduché slivkové knedle

Jednoduché, lacné a veľmi dobré :-) Z veľkých bystrických sliviek mi vyšlo 35 kusov.

Recept od: trubka40 trubka40
Náročnosť:

Fotorecept: Pečená paradajková polievka

Paradajky nakrájame na štvrtiny, cibuľu očistíme a tiež pokrájame na štvrtiny. Dáme to všetko na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a uložíme tam aj hlavičku cesnaku, ktorú sme rozpolili...

Recept od: vacica vacica
Náročnosť:

Fotorecept: Slivky v škoricovom cestíčku

V mlieku rozšľaháme celé vajcia a škoricu.. Pridáme cukor a potom múku.. Slivky zbavíme kôstok a obalíme v cestíčku.. Potom vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán.. Vypražené...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

Mozzarella s citrónom, cesnakom a bazalkou

Olúpané strúčiky cesnaku rozotrieme so soľou a zmiešame s citrónovou šťavou, citrónovou kôrou, olivovým olejom, korením, pokrájanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.. Mozzarellu necháme odkvapkať,...

Recept od: Galbani Galbani
Náročnosť:

Fotorecept: Zemiakové lievance so slaninkou

Zemiaky a cibuľu rozmixujeme.. Pridáme 5 strúčikov cesnaku a opäť mixujeme.. Prijeme mlieko.. A potom múku zmiešanú s práškom do pečiva.. Na záver rozbijeme 3 vajcia a ešte raz rozmixujeme...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou

Cviklu najprv uvaríme do mäkka (trvá to asi 45 minút) a necháme vychladiť.. Potom ju ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.. Plátky namočíme do marinády z balcamica, vínneho octa, oleja a cukru...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

Fotorecept: Dusený kel s červenou paprikou a fazuľou

Na oleji speníme cibuľku a cesnak nakrájaný na plátky.. Pridáme kel nakrájaný na pásiky a dusíme 5 minút.. Pridáme sladkú papriku nakrájanú na malé kúsky (alebo pásiky) a fazuľu. Podusíme ďalších 5...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska
Náročnosť:

1234...326

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×