Pridať recept

Recepty na prípravu ríbezľových muffinov

INGREDIENCIE
4 ks
zltky
2 ks
bielky
100 g
kryštálový cukor
POSTUP
1.
Žĺtky s 2 bielkami, cukrom a roztopeným maslom vyšľaháme. Pridáme nastrúhanú margot tyčinku ( nastrúhame na strúhadle na jablká ), polohrubú múku, solamyl a kypriaci prášok. Zľahka premiešame. Nakoniec primiešame jogurt a ribezle.
2.
Mafinový plech vyplníme papierovými košíčkami a cesto rovnomerne naplníme do formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 20 minút. Medzitým si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Po 20 minútach mafiny vyberieme a rovnomerne rozdelíme snehovú hmotu na vrch mafiniek. Ešte na 5 minút dáme mafinky zapiecť. Dobrú chuť :-)))