Pridať recept

Recepty na prípravu šľahačkovej torty

INGREDIENCIE
5 PL
práškový cukor
6 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
POSTUP
1.
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielok a vyšľaháme s práškovým cukrom. Oddelené bielka vyšľaháme do penista - sneh z bielkov a pomalým miešaním pridávame do žĺtkov vyšľahaných s cukrom. Potom pomaly vmiešavame polohrubú múku s kypriacim práškom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme približne na 200-250 stupňov.Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme na dve polovice.
2.
Plnka: Nad parou roztopíme dve mliečne čokolády a rozpustené ich natrieme na spodný plát.Čokoláda rýchlo stuhne a poukladáme na ňu na polovice pokrájané čerstvé jahody.