Pridať recept

Recepty na prípravu suflé

Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
80 g
práškový cukor
6 ks
vajce
50 g
maizena
POSTUP
1.
Do penista vyšľaháme žĺtky spolu s vanilkovým a práškovým cukrom. Prilejeme rum. Postrúhame kôru z citróna a taktiež ju pridáme k zmesi. Všetko spolu vyšľaháme. Chvíľku necháme postáť a potom krém zo žĺtkov znova šľaháme. Cez sitko do krému preosejeme maizenu a primiešame opatrne aj bielkový sneh.
2.
Formu na nákyp vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cestom ju naplníme približne do 2/3. Suflé pečieme v predhriatej rúre pri strednej teplote. Po upečení ihneď servírujeme.