Recepty na prípravu syrového fondue
-
1porcianízkanáročnosť
INGREDIENCIE
120
g
ementál
1
pohár
víno
1
KL
maizena
POSTUP
1.
Hlinenú alebo antikorovú nádobu vytrieme strúčikom cesnaku, vložíme na plátky nakrájaný syr, zalejeme vínom, postavíme na sporák a pomaly miešame, pokým sa syr neroztopí. Keď masa začne vrieť, trocha ju osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
2.
Syrovú hmotu zahustíme v slivovici rozmiešanou maizenou. Nesmieme pridlho variť, aby syr opäť nestvrdol, pričom teplotu fondue treba udržiavať tak, že nádobu postavíme na kovový stojan, pod ktorým zapálime sviečkový kahanček.
-
nízkanáročnosť
-
-
nízkanáročnosť
-
nízkanáročnosť
-
1porcianízkanáročnosť
-
nízkanáročnosť
-
4porcie10minútnízkanáročnosť
-
-
-
nízkanáročnosť
-
nízkanáročnosť
-
18porcií30minútnízkanáročnosť
-
nízkanáročnosť
-
4porcienízkanáročnosť
-
nízkanáročnosť
-
nízkanáročnosť
-
4porcie20minútnízkanáročnosť