Pridať recept

Recepty na prípravu tyčiniek

Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
50 g
droždie
1 KL
soľ
500 g
pšeničná múka
POSTUP
1.
V miske si zmiešame múku so soľou, do stredu urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie a vyšľaháme spolu s vodou, cukrom a troškou mlieka. Vznikne nám kvások, ktorý prikryjeme a necháme ho kysnúť 20 minút pri izbovej teplote. Kvások potom zmiešame s olivovým olejom a zvyšnou múkou a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť na misku. Zakryjeme cesto a dáme ho ešte na 30 minúť vykysnúť.
2.
cesto vyvaľkáme veľmi zľahka na pomúčenej doske na plát s hrúbkou 2 cm. Z plátu nakrájame 10 cm dlhé pásiky. Z pásikov vyšúľame tyčinky s dĺžkou 20 - 25 cm.
1 2 3 4 5 ... 8