Pridať recept

Recepty na prípravu žemlí

Žemľa, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Žemľa, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
1/2 balíčkov
droždie
1 PL
olej
5 dl
voda
POSTUP
1.
Olej s vodou zahrejeme na teplotu 37°C. V miske rozdrobíme droždie, ktoré zalejeme troškou tekutiny a zamiešame, aby sa droždie celkom rozpustilo. Následne pridáme aj zvyšnú tekutinu, cukor, soľ a väčšiu časť múky. Trošku múky si dáme bokom, pretože ju budeme potrebovať pri miesení. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré bude hladké, teda by sa nemalo lepiť na steny misky. Potom ho zakryjeme a na teplom mieste ho necháme kysnúť minimálne na pol hodinu.
2.
Na pomúčenej pracovnej doske zapracujeme do cesta aj zvyšok múky a premiesime. Potom ho rozdelíme na 15 častí, z ktorých vytvoríme oválne žemličky.
1 2 3 4 5 ... 17