Pridať recept

Recepty na prípravu acidofilného mlieka

Acidofilné mlieko, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Acidofilné mlieko, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.

INGREDIENCIE
225 g
maslo
400 g
blanšírované pražené mandle
1,5 KL
škorica
POSTUP
1.
Maslo roztopíme a odložíme ho nabok. Mandle zmiešame so škoricou a cukrom. Maslom vymažeme pekáč o rozmeroch 25x33 cm. Jeden plát závinového cesta položíme na dno pekáča tak, aby na krajoch prečnieval. Potrieme ho roztopeným maslom a položíme naň ešte jeden plát. Tento proces zopakujeme ešte s ôsmimi plátkami.
2.
Zmes mandlí bohato nasypeme na závinový plát. Pokračujeme vrstvením - za tromi vrstvami cesta nech vždy nasledujú mandle dovtedy, kým sa suroviny neminú. Na povrch položíme 8 plátov závinového cesta a dbajte nato, aby bol vrchný plát bohato potretý roztopeným maslom. Po dĺžke narežeme cesto na pásiky. Pri teplote 275°C pečieme 30 minút, potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalšiu hodinu. Polejeme ho studeným sirupom a nakrájame ho na kosoštvorce.